Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Ιωάννης Πρωτόπαπας(1920-2020) : Κεμπέιτ Σουδάν - Μαρτυρία για το στρατόπεδο κράτησης (1943-1945), Αυτοβιογραφία, Αγωνιστής Ε.Α.









Ψάχνοντας κάποια πληροφορία για το στρατόπεδο συγκέντρωσης Ελλήνων στρατιωτικών, κατά το κίνημα της Μέσης Ανατολής, του Κεμπέιτ στο Σουδάν συνάντησα στο ίντερνετ το όνομα Ιωάννης Πρωτόπαπας. Ο κ. Πρωτόπαπας έχει γράψει ένα βιβλίο το 2008 που αναφέρεται στο εν λόγω στρατόπεδο ως επίσης και για την Πρώτη Ταξιαρχία του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής και την μάχη του Ελ Αλαμέιν. Πήγα και τον βρήκα στην Αθήνα και μου μίλησε αρκετά κυρίως για το Κεμπέιτ στο οποίο ήτα έγκλειστος για ένα διάστημα και ο πατέρας μου Μάρκος Βουτσάς. Στην μνήμη του αφιερώνεται αυτό το βίντεο αλλά και στη μνήμη όλων όσων πίστεψαν για μια πραγματικά ελεύθερη Ελλάδα. Το ντοκουμέντο αυτό έχει την αξία του γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι παρόμοιο για το συγκεκριμένο στρατόπεδο σε βίντεο μορφή.

Ενημέρωση της 11/01/2020: Δυστυχώς το τηλέφωνο του κ. Πρωτόπαπα έπαψε να υφίσταται και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του φοβάμαι για το χειρότερο. 
Μακάρι να κατορθώσω να έρθω σε επαφή. 

Ο Γιάννης Πρωτόπαπας (ο papatrop στα e-mail του πέθανε τον Δεκέμβρη του 2020) Μαζί του είχα μιλήσει, για τελευταία φορά, τον Οκτώβρη. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!